Almás-baconos csirkemell
Az almás-baconos csirkemell recept ihletője a finom csirkemell, amelyet natúran megfőzve vagy macskaeledel formájában mi is előszeretettel fogyasztunk Thénivel.
Az almás-baconos csirkemell hasonlóan a többi itt található recepthez kizárólag emberi fogyasztásra szánt étel!
Hozzávalók
- 1 kg csirkemellfilé
- 250 g szeletelt baconszalonna
- 2-3 alma
- 180 g tejföl
- sajt
- só, bors ízlés szerint
- vaj
Elkészítés
- Tisztítsd meg a csirkemellfilét és vágd vékony szeletekre, majd fűszerezd be sóval és borssal!
- Vajazz ki egy téglalap alakú jénai edényt és béleld ki az alját a baconszalonna felével!
- Tegyél a baconos réteg tetejére egy réteg csirkemellfilét, majd reszelj rá erre egy-egy réteg almát és sajtot!
- Ízlés szerint sózd és borsozd meg ezt a réteget, majd terítsd szét rajta a tejföl felét!
- Tegyél a tejfölre még egy réteg csirkemellfilét!
- Reszelj rá egy-egy réteg almát és sajtot, majd terítsd szét rajta a maradék tejfölt!
- Ízlés szerint sózd és borsozd meg a legfelső réteget, majd takard be az egészet a maradék szeletelt baconszalonnával!
- 200 Celsius fokra előmelegített sütőben süsd meg 30-40 perc alatt az almás-baconos csirkemellet! Akkor jó, ha a bacon a tetején jó ropogósra megsült.
- Burgonyapürével tálaljuk!