Tejszínes nyúlsült Tirussal
|

Tejszínes nyúlsült édesburgonyával

Tejszínes nyúlsült édesburgonyával
Tejszínes nyúlsült édesburgonyával

Gazdim tejszínes nyúlsült elnevezésű emberi fogyasztásra szánt receptjének ihletője egyik nagy kedvencünk, a nyúlhús. Thénivel ugyanis előszeretettel fogyasztjuk az ebből készült macskaeledeleket.

A nyúlhús fogyasztása által nemcsak finom, hanem egészséges húsfélét is eszünk.

Hozzávalók (2 személyre)

  • 1 fél nyúl húsa
  • 200 ml tejszín
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 nagy csipet szárított rozmaring
  • ízlés szerint só, bors
  • étolaj a tepsi kikenéséhez
  • 1 nagy édesburgonya

Elkészítés

  1. Olajozz ki egy kisebb tepsit!
  2. Helyezd bele a tepsibe a megmosott nyúlhúst!
  3. Sózd és borsozd meg a hús mindkét oldalát!
  4. Egy tálba öntsd bele a tejszínt, majd nyomd bele fokhagymanyomóval a fokhagyma gerezdeket!
  5. Add hozzá a rozmaringot és jól keverd össze az egészet!
  6. Ízlés szerint sózd és borsozd a tejszínes keveréket, majd jól keverd össze!
  7. Öntsd rá a tejszínt a nyúlhúsra!
  8. Takard le fóliával a tepsit!
  9. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) süsd a húst 40 percig, majd fólia nélkül még 20 percig!
Tejszínnel leöntött nyúlhús
Tejszínnel leöntött nyúlhús

Édesburgonya köret

  1. A megtisztított és kis darabokra vágott édesburgonyát tedd egy kiolajozott tepsibe!
  2. Időnként megkevergetve süsd az édesburgonyát 200 Celsius fokon 30 percig! (Nekem befért a nyúlhúsos tepsi mellé a jénai is, amibe az édesburgonyát sütöttem, így együtt egyszerre megsült minden a sütőben.)
Nyúlsült
Nyúlsült és sült édesburgonya

Related Posts
Tirus fürjtojásokat szimatol. Ő egy igazi gourmet cica.
Tonhalas-babos saláta fürjtojásokkal

Tonhalas-babos saláta fürjtojásokkal Első receptünk ihletője egyik kedvenc finomságom a tonhalkonzerv. Bár ehetnék főtt fürjtojást, ezt az ínyencséget még sosem Read more