The dream kitten was finally born. Heart Stealre Ti'ramisu is a 4-week-old kitten.

Végre megszületett álmaim kiscicája!

Egy kiscica kiválasztása bonyolult és felelősségteljes, valamint időigényes folyamat. Először ki kell választani a megfelelő, számunkra szimpatikus tenyésztőt, majd ki kell várni, hogy az adott tenyésztőnél megszülessen álmaink, jelen esetben álmaim kiscicája. Ezt esetemben egy közel egy éves levelezés előzte meg (bővebben a fajtaválasztásról szóló írásomban olvashattok erről).

Megszületett álmaim kiscicája, aki a fotón még csak 1 hetes.
Megszületett álmaim kiscicája, aki a fotón még csak 1 hetes

Kiscicák státusza egy tenyészet esetében

Tapasztalatom szerint a tenyésztőknél többféle státuszt is megkülönböztetnek az egyes kiscicák esetében. Miután megszületett a kis apróság pár hétig még megfigyelés alatt lesz a státusza. Tirus esetében ez közel egy hónapot is eltartott, mire Tirus tenyésztője írt nekem egy üzenetet, szeretném-e még mindig Tirust (akkori nevén: Tiri). Természetesen rögtön válaszoltam neki, hogy igen.

Tirus tehát elérhető lett kedvenc célra. Miután kifizettem a foglalót a státusza foglalt lett.

De nézzük, milyen státuszú lehet még egy kiscica.

  • Egy kiscicát lehet, hogy a tenyésztő fenntartja, mint lehetőséget magának tenyésztésre.
  • A kiscica elérhető tenyésztésre.
  • A kiscica elérhető kedvenc célra.

Teendők a foglaló kifizetését követően

A foglaló kifizetését követően érdemes egyeztetni a tenyésztőnkkel a megfelelő macskafelszerelések és macskatápok beszerzésével kapcsolatban. 12 hetes korukat követően lehet elhozni a kiscicákat új családjukba. Addig a jó tenyésztő folyamatosan ellátja a gazdijelölteket fotókkal és videókkal.

Heart Stealer Ti'ramisu 2 hetes korában.
Heart Stealer Ti’ramisu 2 hetes korában

Álmaim kiscicájának átadási folyamata

Az alábbiakban pedig következzék a kiscica átadás folyamata, ahogy az nálunk lejátszódott. Nagy izgalommal vártam a nagy napot, nem kis távolságot tettünk meg az én Tirusomért. Egerből egészen Szigetszentmártonig utaztunk el érte.

Már első pillanatra szembetűnt a rend és a tisztaság, ami Tirus tenyésztőjénél fogadott minket. Az általános tudnivaló, hasznos tanácsok átbeszélését követően végre megpillantottam Őt élőben.

És végre ott volt Ő, megsimogathattam, érezhettem a finom kis babacica illatát.

Nemsokára elindultunk hazafelé élményekkel gazdagabban egy olyan úton, amelyet a következő blogbejegyzésemben fogok bővebben kifejteni.

Az élet egy maine coonnal, amely a sok-sok öröm, móka és kacagás között hozott már némi izgalmat is az életünkbe. A maine coon egy nagyon különleges macskafajta.

Tartsatok velünk kalandos utunkon, amely során megismerkedhettek a maine coonok csodálatos világával, betekintést nyerhettek a macskatartás örömeibe és nehézségeibe, illetve bemutatom a törzskönyves és menhelyes cicák világát.

Induljon hát a kaland!

Köszönöm a gyönyörű fotókat Kéméndi-Czipper Adriennek. (Heart Stealer Maine Coon Cat Cattery)

Related Posts
Choosing a right breeder. Heart Stealer Ti'ramisu is a 12-week-old kitten.
Nélkülözhetetlen tippek tenyésztő választáshoz

Jelen írásomban egy nagyon fontos témát szeretnék megismertetni Veletek. Sok kérdés található a különböző internetes fórumokon azzal kapcsolatban, hogy kitől, Read more

Heart Stealer Ti'ramisu in his new home.
Kiscica beszoktatása új, macskabarát otthonába

Egy négylábú családtag érkezése mindig nagy felelősséggel jár: „Te egyszer, s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél”-hangzik A kis herceg Read more