Tejszínes nyúlsült édesburgonyával
Gazdim tejszínes nyúlsült elnevezésű emberi fogyasztásra szánt receptjének ihletője egyik nagy kedvencünk, a nyúlhús. Thénivel ugyanis előszeretettel fogyasztjuk az ebből készült macskaeledeleket.
A nyúlhús fogyasztása által nemcsak finom, hanem egészséges húsfélét is eszünk.
Hozzávalók (2 személyre)
- 1 fél nyúl húsa
- 200 ml tejszín
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 nagy csipet szárított rozmaring
- ízlés szerint só, bors
- étolaj a tepsi kikenéséhez
- 1 nagy édesburgonya
Elkészítés
- Olajozz ki egy kisebb tepsit!
- Helyezd bele a tepsibe a megmosott nyúlhúst!
- Sózd és borsozd meg a hús mindkét oldalát!
- Egy tálba öntsd bele a tejszínt, majd nyomd bele fokhagymanyomóval a fokhagyma gerezdeket!
- Add hozzá a rozmaringot és jól keverd össze az egészet!
- Ízlés szerint sózd és borsozd a tejszínes keveréket, majd jól keverd össze!
- Öntsd rá a tejszínt a nyúlhúsra!
- Takard le fóliával a tepsit!
- 200 Celsius fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) süsd a húst 40 percig, majd fólia nélkül még 20 percig!
Édesburgonya köret
- A megtisztított és kis darabokra vágott édesburgonyát tedd egy kiolajozott tepsibe!
- Időnként megkevergetve süsd az édesburgonyát 200 Celsius fokon 30 percig! (Nekem befért a nyúlhúsos tepsi mellé a jénai is, amibe az édesburgonyát sütöttem, így együtt egyszerre megsült minden a sütőben.)